APK

De algemene periodieke keuring of kortgezegd APK, is een keuring die elke auto, jong of oud, moet ondergaan. De APK word toegepast in heel Europa en ook in Nederland waar de RDW de regels voor opstelt. Voor uw veiligheid en die van uw medeweggebruikers is zorg dragen voor onderhoud aan uw auto van groot belang.

Als uw voertuig APK-plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan loopt u daarmee het risico om daarvoor een boete te krijgen van de RDW of de politie. Ook is het zo dat als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, de verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uitkeert. Het is dus van groot belang om te weten wanneer uw voertuig APK- gekeurd moet zijn. Bij Garagebedrijf Erik Pijnenburg kunt u een terecht voor zowel APK 1 en 2.

De APK 1 is er voor zwaardere voertuigen, vrachtwagens.

 Maar ook voor uw personenwagen, lichte bedrijfswagen en camper bent u bij ons aan het juiste adres. Deze voertuigen vallen onder de APK 2. Wij zijn aangesloten bij RDW waardoor u gegarandeerd bent van een juiste APK keuring.